The Karl Residence

The Karl Residence is situated in the dramatic landscape of the in the Hill Country Estate above the Black Barn winery and restaurant in Havelock North. The estate features its own golf course and tennis courts and tennis/golf pavilion.

The repetition of the grape vines in the surrounding landscape are echoed in the repetition of the expressed laminated timber post and beam structure provided by Prolam.

The strict grid design rational is referenced in the plan (and in section) in the column and window and door aperture articulation. This is also a deliberately predominantly timber structure.

Products

Prolam PL12 Glulam Beams

Client

The Karl Residence by BGA Architects

1karl Detail Listing Standard DesktopW10
KARL RESIDENCE BGA PROLAM 2
KARL RESIDENCE BGA PROLAM 4
KARL RESIDENCE BGA PROLAM 5
KARL RESIDENCE BGA PROLAM 6
KARL RESIDENCE BGA PROLAM 7
KARL RESIDENCE BGA PROLAM 8
KARL RESIDENCE BGA PROLAM 11
KARL RESIDENCE BGA PROLAM 13
KARL RESIDENCE BGA PROLAM 15
KARL RESIDENCE BGA PROLAM 12